Sałatka z kukurydzy, pieczarek i ogórka

m7
Sałatka z kukurydzy, pieczarek i ogórka

0

0 / 0

Sałatka z kukurydzy, pieczarek i ogórka to idealny wybór na przyjęcia rodzinne, letnie imprezy lub różnego rodzaju uroczystości. To również świetna propozycja na święta. Połączenie pieczarek, kukurydzy konserwowej, jajek, ogórków kiszonych i majonezu z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych smaków. Życzymy smacznego!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

100 g pieczarki

100 g majonez

1 szt. kukurydza konserwowa

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. szczypiorek

1 łyżka masło

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Kukurydzę odsączyć. Pieczarki umyć i oczyścić, a następnie pokroić na plastry i poddusić na maśle.

2

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

3

Ogórki pokroić w kostkę.

4

Szczypiorek posiekać.

5

Do kukurydzy wsypać uduszone pieczarki, ogórki i jajka.

6

Dodać szczypiorek.

7

Wymieszać z majonezem i sosem sojowym. Doprawić solą i pieprzem. Gotową sałatkę skropić odrobiną soku z cytryny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

209

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły