Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975089669.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. ogórki konserwowe krakus
100 g sałata mix
0.10 szt. papryka
100 g tuńczyk w oleju
2 szt. jajko
3 łyżecz. czarnuszka
2 łodyga koper
4 szt. kwiaty jadalne
8 szt. grzanki
Przygotowanie
1
Jajka ugotuj ma miękko. Warzywa umyj. Rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki, paprykę w większą kostkę.
2
Przygotuj grzanki.
3
Wyłóż warzywa na 2 talerze. Dodaj obrane i przekrojone jajka. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju i wyłóż go łyżeczką na warzywa.
4
Jajka posyp czarnuszką, dodaj grzanki, pokrojony koper i kwiaty.