Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem

formularz
Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem

0

0 / 0

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

6 szt. ogórki konserwowe krakus

100 g sałata mix

0.10 szt. papryka

100 g tuńczyk w oleju

2 szt. jajko

3 łyżecz. czarnuszka

2 łodyga koper

4 szt. kwiaty jadalne

8 szt. grzanki

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj ma miękko. Warzywa umyj. Rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki, paprykę w większą kostkę.

2

Przygotuj grzanki.

3

Wyłóż warzywa na 2 talerze. Dodaj obrane i przekrojone jajka. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju i wyłóż go łyżeczką na warzywa.

4

Jajka posyp czarnuszką, dodaj grzanki, pokrojony koper i kwiaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1160

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

171

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły