Sałatka z jajkiem, ogórkami konserwowymi i tuńczykiem
formularz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1160
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
171
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. ogórki konserwowe krakus
100 g sałata mix
0.10 szt. papryka
100 g tuńczyk w oleju
2 szt. jajko
3 łyżecz. czarnuszka
2 łodyga koper
4 szt. kwiaty jadalne
8 szt. grzanki
Przygotowanie
Jajka ugotuj ma miękko. Warzywa umyj. Rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki, paprykę w większą kostkę.
Przygotuj grzanki.
Wyłóż warzywa na 2 talerze. Dodaj obrane i przekrojone jajka. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju i wyłóż go łyżeczką na warzywa.
Jajka posyp czarnuszką, dodaj grzanki, pokrojony koper i kwiaty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1160
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
171
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.