Sałatka z indykiem

kontakt_1
Sałatka z indykiem

0

0 / 0

Indyk to mięso posiadające niezliczoną liczbę zalet. Przede wszystkim jest chude, a do tego zawiera wiele związków mineralnych i witamin. Warto dodać je do naszej codziennej diety. Nasza propozycja to sałatka z warzywami (m.in. czerwoną cebulą, czerwoną papryką i ogórkiem) oraz piersią z indyka.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g pierś z indyka

150 g rukola

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ogórek

3 łyżka oliwa z oliwek

1 pęcz. tymianek

1 szczyp. sól, pieprz

1 l tymbark czarna porzeczka

Przygotowanie


1

Pierś z indyka pokrój na plastry ok 1,5 cm. Natrzyj solą, pieprzem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Ostaw na 30 minut.

2

W międzyczasie pokój cebule w piórka, paprykę w słupki a ogórka w plasterki. Rozgrzej patelnię grillową, usmaż indyka z obu stron.

3

Ostudzonego indyka pokrój w słupki. W misce wymieszaj rukolę z warzywami, posól i popieprz. Dodaj indyka, polej oliwą i posyp świeżym tymiankiem. Podawaj z sokiem Tymbarku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

520

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły