0

Składniki

200 Gramów
Pierś z indyka
150 Gramów
Rukola
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
ogórek
3 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Pęczek
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

1 Litr
Tymbark Czarna porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z indyka pokrój na plastry ok 1,5 cm. Natrzyj solą, pieprzem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Ostaw na 30 minut.
  2. W międzyczasie pokój cebule w piórka, paprykę w słupki a ogórka w plasterki. Rozgrzej patelnię grillową, usmaż indyka z obu stron.
  3. Ostudzonego indyka pokrój w słupki. W misce wymieszaj rukolę z warzywami, posól i popieprz. Dodaj indyka, polej oliwą i posyp świeżym tymiankiem. Podawaj z sokiem Tymbarku.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!