Sałatka z indykiem
kontakt_1
Indyk to mięso posiadające niezliczoną liczbę zalet. Przede wszystkim jest chude, a do tego zawiera wiele związków mineralnych i witamin. Warto dodać je do naszej codziennej diety. Nasza propozycja to sałatka z warzywami (m.in. czerwoną cebulą, czerwoną papryką i ogórkiem) oraz piersią z indyka.
0
0 / 0
Indyk to mięso posiadające niezliczoną liczbę zalet. Przede wszystkim jest chude, a do tego zawiera wiele związków mineralnych i witamin. Warto dodać je do naszej codziennej diety. Nasza propozycja to sałatka z warzywami (m.in. czerwoną cebulą, czerwoną papryką i ogórkiem) oraz piersią z indyka.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g pierś z indyka
150 g rukola
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ogórek
3 łyżka oliwa z oliwek
1 pęcz. tymianek
1 szczyp. sól, pieprz
1 l tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
Pierś z indyka pokrój na plastry ok 1,5 cm. Natrzyj solą, pieprzem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Ostaw na 30 minut.
W międzyczasie pokój cebule w piórka, paprykę w słupki a ogórka w plasterki. Rozgrzej patelnię grillową, usmaż indyka z obu stron.
Ostudzonego indyka pokrój w słupki. W misce wymieszaj rukolę z warzywami, posól i popieprz. Dodaj indyka, polej oliwą i posyp świeżym tymiankiem. Podawaj z sokiem Tymbarku.