0

Składniki

1.36 Łyżeczki
sól biała
1.36 Łyżeczki
pieprz
5.5 Sztuki
Jajka kurze całe
2.75 Sztuki
por
8.25 Sztuki
Ogórki konserwowe chili
2.75 Sztuki
majonez
8.25 Łyżki
kukurydza konserwowa
82.5 Dekagrama
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki lekko obgotowujemy.
  2. Jajka kroimy w kosteczkę, porę drobniutko ,ogórki też .
  3. Wszystko razem mieszamy w misce i dodajemy majonez ,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Przekładamy na talerzyki na wierzchu możemy położyć listki świeżej bazylii-ja ją mam na parapecie, sama hoduję.

Opis

Sałatka ta ma kilka wersji ja robię też ją z marynowanych pieczarek i jest równie pyszna .Obie idealnie sie nadają na imprezy :)

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!