0

Składniki

0.5 Łyżeczki
sól biała
0.5 Łyżeczki
pieprz
2 Sztuki
Jajka kurze całe
1 Sztuka
por
3 Sztuki
Ogórki konserwowe chili
1 Sztuka
majonez
3 Łyżki
kukurydza konserwowa
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki lekko obgotowujemy.
  2. Jajka kroimy w kosteczkę, porę drobniutko ,ogórki też .
  3. Wszystko razem mieszamy w misce i dodajemy majonez ,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Przekładamy na talerzyki na wierzchu możemy położyć listki świeżej bazylii-ja ją mam na parapecie, sama hoduję.

Opis

Sałatka ta ma kilka wersji ja robię też ją z marynowanych pieczarek i jest równie pyszna .Obie idealnie sie nadają na imprezy :)

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!