0

Składniki

0.5 Łyżeczki
sól biała
0.5 Łyżeczki
pieprz
2 Sztuki
Jajka kurze całe
1 Sztuka
por
3 Sztuki
Ogórki konserwowe chili
1 Sztuka
majonez
3 Łyżki
kukurydza konserwowa
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki lekko obgotowujemy.
  2. Jajka kroimy w kosteczkę, porę drobniutko ,ogórki też .
  3. Wszystko razem mieszamy w misce i dodajemy majonez ,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Przekładamy na talerzyki na wierzchu możemy położyć listki świeżej bazylii-ja ją mam na parapecie, sama hoduję.

Opis

Sałatka ta ma kilka wersji ja robię też ją z marynowanych pieczarek i jest równie pyszna .Obie idealnie sie nadają na imprezy :)

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!