Sałatka z brukselką i ogórkami kiszonymi Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Sałatka z brukselką i ogórkami kiszonymi Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9524-1702058143765.jpeg&w=3840&q=75)
.
1
5 / 2
.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g brukselka
0.50 szkl. kasza pęczak
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. jabłko
1 łyżka sezam nasiona
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
1
Ugotować kaszę pęczak.
2
Brukselkę cienko posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie przez około 10 minut.
3
Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i podsmażyć razem 2-3 minuty.
4
Połączyć z kaszą oraz pokrojonym ogórkiem kiszonym. Doprawić solą, sokiem z cytryny i posypać sezamem.