Sałatka z brukselką i ogórkami kiszonymi Krakus

formularz
Sałatka z brukselką i ogórkami kiszonymi Krakus

1

5 / 2

.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g brukselka

0.50 szkl. kasza pęczak

2 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. jabłko

1 łyżka sezam nasiona

3 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól

1 łyżecz. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Ugotować kaszę pęczak.

2

Brukselkę cienko posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie przez około 10 minut.

3

Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i podsmażyć razem 2-3 minuty.

4

Połączyć z kaszą oraz pokrojonym ogórkiem kiszonym. Doprawić solą, sokiem z cytryny i posypać sezamem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

455

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły