Sałatka z awokado, pomidorów i jajka w sosie chrzanowym

formularz
Sałatka z awokado, pomidorów i jajka w sosie chrzanowym

1

3.6 / 18

Awokado to owoc o nieokreślonym smaku – lekko tłusty, wykorzystywany zarówno w daniach na ostro, jak i w słodkich deserach. Jeśli je lubisz, przypadnie Ci do gustu sałatka z awokado, jajkiem, pomidorami, polana sosem jogurtowo-majonezowo-chrzanowym.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. awokado

100 g pomidorki koktajlowe

1 szt. kapusta pekińska

4 szt. jaja

2 łyżka jogurt naturalny

2 łyżka majonez krakus

2 łyżka chrzan krakus

1 łyżecz. sok z cytryny

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj jajka na twardo.

2

Pokrój awokado, pomidorki, kapustę pekińską oraz dodaj przekrojone na pół, ugotowane jajka.

3

Wykonaj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, majonez i chrzan.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

608

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły