Sałatka z awokado, pomidorów i jajka w sosie chrzanowym
formularz
Awokado to owoc o nieokreślonym smaku – lekko tłusty, wykorzystywany zarówno w daniach na ostro, jak i w słodkich deserach. Jeśli je lubisz, przypadnie Ci do gustu sałatka z awokado, jajkiem, pomidorami, polana sosem jogurtowo-majonezowo-chrzanowym.
1
3.6 / 18
Awokado to owoc o nieokreślonym smaku – lekko tłusty, wykorzystywany zarówno w daniach na ostro, jak i w słodkich deserach. Jeśli je lubisz, przypadnie Ci do gustu sałatka z awokado, jajkiem, pomidorami, polana sosem jogurtowo-majonezowo-chrzanowym.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. awokado
100 g pomidorki koktajlowe
1 szt. kapusta pekińska
4 szt. jaja
2 łyżka jogurt naturalny
2 łyżka majonez krakus
2 łyżka chrzan krakus
1 łyżecz. sok z cytryny
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj jajka na twardo.
Pokrój awokado, pomidorki, kapustę pekińską oraz dodaj przekrojone na pół, ugotowane jajka.
Wykonaj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, majonez i chrzan.