Sałatka z arbuzem i fetą
EkspertOdKuchni
Sałatka z arbuzem i fetą to idealny wybór na lekki lunch, przystawkę lub dodatek do dań z grilla. Jest zdrowa, orzeźwiająca i wyjątkowo smaczna. Świetnie sprawdzi się w letnie dni, kiedy możemy korzystać z sezonowych składników.
0
0 / 0
Sałatka z arbuzem i fetą to idealny wybór na lekki lunch, przystawkę lub dodatek do dań z grilla. Jest zdrowa, orzeźwiająca i wyjątkowo smaczna. Świetnie sprawdzi się w letnie dni, kiedy możemy korzystać z sezonowych składników.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g szpinak baby
0.50 szt. arbuz
200 g feta
100 g orzechy nerkowca
25 g kiełki rzodkiewki
100 ml krem balsamiczny
30 ml oliwa z oliwek
2 łyżka sok z cytryny
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Szpinak baby myjemy i suszymy.
W misce mieszamy szpinak z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
Szpinak wykładamy na talerz. Dodajemy arbuza pokrojonego w kostkę.
Na wierzch kruszymy ser feta i dodajemy pokruszone orzechy nerkowca.
Sałatkę dekorujemy kiełkami rzodkiewki. Całość polewamy kremem balsamicznym.