0

Składniki

4 Sztuki
ziemniaki
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
1 Puszka
Zielony groszek
4 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
5 Sztuk
jajka
1 Łyżka
ocet
1 Łyżeczka
musztarda
200 Mililitrów
olej
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
cukier
1 Szczypta
pieprz

Dodatki

1 Litr
ingridient
sok Tymbark 100% Pomarańcza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obierz i ugotuj do miękkości. Pokrój w drobną kostkę razem z ogórkiem kiszonym. Ugotuj 3 jajka na twardo, dodaj pokrojone drobno do warzyw.
  2. Odcedź groszek i dodaj do sałatki. Pozostałe jajka sparz, oddziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj musztardę, sól, cukier i ocet. W wąskim i wysokim naczyniu dolewaj powili olej miksując na gładką masę.
  3. Gotowy majonez dodaj do sałatki i przypraw pieprzem. Udekoruj pietruszką. Podawaj z grzankami.

Opis

Witamina C zawarta w soku pomarańczowym Tymbark wspomoże układ odpornościowy, a jedzenie warzyw np. w naszej ulubionej sałatce ma duże znaczenie dla zachowania zdrowia. Dlatego też sałatka warzywna i najbardziej popularny sok pomarańczowy Tymbark tworzą duet idealny.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!