Sałatka Waldorf

Krakus
Sałatka Waldorf

0

0 / 0

Sałatka Waldorf pochodzi z Nowego Jorku i łączy w sobie naturalną słodycz owoców z warzywami i chrupiącymi orzechami. To idealny wybór na lekki posiłek lub szybką przekąskę. Jej orzeźwiający smak świetnie sprawdzi się na piknikach, imprezach i przyjęciach.

7

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka majonez dekoracyjny krakus

150 g sałata

1 szt. jabłko

1 pęcz. winogrono

1 łodyga seler naciowy

100 g orzechy włoskie

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Na talerzu układamy umytą i wysuszoną sałatę.

2

Jabłko kroimy w kostkę, winogrono przekrawamy na pół i usuwamy pestki, seler naciowy kroimy w słupki. Całość przekładamy do miski i dodajemy majonez i sok z cytryny.

3

Mieszamy dokładnie wszystko razem i przekładamy na sałatę.

4

Na górę sałatki dajemy orzechy włoskie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1194

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

94

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły