Sałatka Waldorf
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Sałatka Waldorf](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1706180870109.jpg&w=3840&q=75)
Sałatka Waldorf pochodzi z Nowego Jorku i łączy w sobie naturalną słodycz owoców z warzywami i chrupiącymi orzechami. To idealny wybór na lekki posiłek lub szybką przekąskę. Jej orzeźwiający smak świetnie sprawdzi się na piknikach, imprezach i przyjęciach.
0
0 / 0
Sałatka Waldorf pochodzi z Nowego Jorku i łączy w sobie naturalną słodycz owoców z warzywami i chrupiącymi orzechami. To idealny wybór na lekki posiłek lub szybką przekąskę. Jej orzeźwiający smak świetnie sprawdzi się na piknikach, imprezach i przyjęciach.
7
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka majonez dekoracyjny krakus
150 g sałata
1 szt. jabłko
1 pęcz. winogrono
1 łodyga seler naciowy
100 g orzechy włoskie
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Na talerzu układamy umytą i wysuszoną sałatę.
Jabłko kroimy w kostkę, winogrono przekrawamy na pół i usuwamy pestki, seler naciowy kroimy w słupki. Całość przekładamy do miski i dodajemy majonez i sok z cytryny.
Mieszamy dokładnie wszystko razem i przekładamy na sałatę.
Na górę sałatki dajemy orzechy włoskie.