0

Składniki

3 Sztuki
ziemniaki
3 Sztuki
Buraki
3 Sztuki
jajka
3 Sztuki
Płaty śledziowe
2 Łyżki
majonez
1 Pęczek
nać pietruszki

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Jabłko Mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane i ugotowane wcześniej ziemniaki kroimy na plasterki i układamy warstwowo w przezroczystym naczyniu, kolejno nakładamy pokrojone buraczki i kawałki śledzi.
  2. Majonez łączymy z łyżką oliwy oraz pieprzem, przykrywając warstwę śledzi.
  3. Następnie układamy pokrojone drobno ziemniaki i ugotowane na twardo jajka.
  4. Całość możemy skropić oliwą i doprawić do smaku, dekorując natką pietruszki.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!