Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą
m7
Szybka sałatka imprezowa.
0
0 / 0
Szybka sałatka imprezowa.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. tuńczyk w oleju
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. sól
5 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. cebula
3 łyżka majonez
0.50 szkl. ryż biały
Przygotowanie
1
Ryż ugotować w jednej szklance lekko osolonej wody. Tuńczyka odcedzić z oleju, dodać kukurydzę, oliwki pokrojone w talarki, jajka i cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać wspólnie z ryżem i majonezem. Przyprawiać solą sezamową oraz pieprzem mielonym. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać lekko schłodzoną.