Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

m7
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

0

0 / 0

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą to szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na różnorodne okazje, takie jak imprezy, uroczystości rodzinne, przyjęcia w gronie przyjaciół lub spotkania. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom klasycznych kombinacji smakowych. Połączenie ryżu z kukurydzą, tuńczykiem, jajkami, oliwkami, cebulą i majonezom to świetny sposób na pożywną, kolorową i smaczną przekąskę. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. tuńczyk w oleju

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. sól

5 szt. oliwki zielone marynowane

1 szt. cebula

3 łyżka majonez

0.50 szkl. ryż biały

Przygotowanie


1

Ryż ugotować w jednej szklance lekko osolonej wody.

2

Tuńczyka odcedzić z oleju i przełożyć do miski.

3

Dodać kukurydzę, oliwki pokrojone w talarki, jajka i cebulę pokrojoną w kostkę.

4

Wszystko wymieszać wspólnie z ryżem i majonezem.

5

Przyprawiać solą oraz pieprzem mielonym. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać lekko schłodzoną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

379

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły