Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

m7
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

0

0 / 0

Szybka sałatka imprezowa.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. tuńczyk w oleju

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. sól

5 szt. oliwki zielone marynowane

1 szt. cebula

3 łyżka majonez

0.50 szkl. ryż biały

Przygotowanie


1

Ryż ugotować w jednej szklance lekko osolonej wody. Tuńczyka odcedzić z oleju, dodać kukurydzę, oliwki pokrojone w talarki, jajka i cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać wspólnie z ryżem i majonezem. Przyprawiać solą sezamową oraz pieprzem mielonym. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać lekko schłodzoną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły