Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Pęczka
Szparagi
1 Łyżeczka
kapary
200 Gramów
ingridient
makaron świderki Pełne Ziarno
50 Gramów
Roszponka
100 Gramów
pomidorki koktajlowe
2 Sztuki
cebula
0.5 Sztuki
sok z cytryny
2 Łyżki
oliwki czarne
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pomidory, szparagi i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pomidorki koktajlowe, szparagi i cebulkę. Co jakiś czas mieszaj.
  4. Do podsmażonych warzyw dodaj kapary oraz pokrojone oliwki.
  5. Wyłącz ogień i wsyp makaron. Delikatnie wymieszaj.
  6. Przygotuj sos. Do szklanki wlej oliwę i sok z cytryny. Wsyp sól i pieprz.
  7. Przygotowanym sosem sałatkowym polej makaron z warzywami.

Opis

Sałatka makaronowa z dodatkiem szparagów, oliwek i roszponki to zdrowy i smaczny sposób na szybkie danie obiadowe lub przekąskę do pracy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!