1

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella pełne ziarno pióra
150 Gramów
Pomidor cherry
1 Sztuka
Kalarepa
80 Gramów
pestki dyni
100 Gramów
Rukola
40 Gramów
parmezan
20 Sztuk
świeża bazylia
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
miód pszczeli
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy.
  2. Kroimy warzywa – pomidory na połówki, a kalarepę w cienkie słupki.
  3. Pestki dyni prażymy na suchej patelni.
  4. Przygotowujemy sos. Do dużego naczynia wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany czosnek, sok z cytryny, miód i musztardę.
  5. Makaron i liście rukoli mieszamy z sosem. Dodajemy również pokrojone pomidory i kalarepę.
  6. Posypujemy prażonymi pestkami dyni i startym parmezanem.
  7. Dekorujemy listkami bazylii.

Opis

Masz ochotę na oryginalny przepis na sałatkę pełną świeżych, zdrowych warzyw? Spróbuj naszego penne z kalarepą, pomidorkami i prażoną dynią w smakowitym sosie z oliwy z oliwek, miodu, musztardy i czosnku.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!