Sałatka jarzynowa z chlebem pełnoziarnistym
kontakt_1
Poznaj przepis na prostą, a zarazem bardzo smaczną przekąskę - sałatkę jarzynową z dodatkiem kiszonych ogórków, marchwi oraz konserwowanego groszku. Podawana z chlebem pełnoziarnistym sprawdzi się jako dodatek do bożonarodzeniowych lub wielkanocnych dań głównych.
0
3.4 / 5
Poznaj przepis na prostą, a zarazem bardzo smaczną przekąskę - sałatkę jarzynową z dodatkiem kiszonych ogórków, marchwi oraz konserwowanego groszku. Podawana z chlebem pełnoziarnistym sprawdzi się jako dodatek do bożonarodzeniowych lub wielkanocnych dań głównych.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. marchew
2 szt. pietruszka
2 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. por
4 łyżka groszek konserwowy
1 łyżka majonez
2 szt. natka pietruszki
2 plast. masło
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa dokładnie umyj. Marchewkę i pietruszkę ugotuj do miękkości, a następnie pozostaw do wystygnięcia.
Marchewkę, pietruszkę i ogórka pokrój w drobne kawałki. Pora przekrój na pół i pokrój w półplasterki.
Wszystkie warzywa wymieszaj w misce. Dodaj majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Kromki chleba posmaruj masłem i podsmaż z obydwu stron na patelni grillowej. Na tak przygotowaną kromkę, nałóż porcję sałatki jarzynowej i połóż listek natki pietruszki.