2

Składniki

1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
cebula czerwona
5 Sztuk
ogórek konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
8 Sztuk
oliwki zielone
3 Łyżki
przyprawa do gyrosa
5 Łyżek
keczup
5 Łyżek
majonez
50 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię (jeśli to wołowina, wówczas dodajemy odrobinę tłuszczu, a jeśli kurczak, wtedy nie dodajemy tłuszczu).
  2. Mięso łączymy z przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni często mieszając, po usmażeniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy.
  3. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przelewamy wrzątkiem. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
  4. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Oliwki kroimy w plasterki.
  5. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając majonez i keczup. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Smaczna sałatka z kurczakiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!