2

Składniki

1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
cebula czerwona
5 Sztuk
ogórek konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
8 Sztuk
oliwki zielone
3 Łyżki
przyprawa do gyrosa
5 Łyżek
keczup
5 Łyżek
majonez
50 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię (jeśli to wołowina, wówczas dodajemy odrobinę tłuszczu, a jeśli kurczak, wtedy nie dodajemy tłuszczu).
  2. Mięso łączymy z przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni często mieszając, po usmażeniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy.
  3. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przelewamy wrzątkiem. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
  4. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Oliwki kroimy w plasterki.
  5. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając majonez i keczup. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Opis

Smaczna sałatka z kurczakiem.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

SAŁATKA Z MAKARONEM USZKA I WĘDZONYMI SZPROTKAMI

Średni Do 40 min

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!