Sałatka brokułowo-pomidorowa z migdałami
tyna
Sałatka "samo zdrowie". Doskonała na wiosenne przesilenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
715
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka "samo zdrowie". Doskonała na wiosenne przesilenie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. jogurt naturalny
1 szt. brokuły
3 szt. czosnek
3 szt. pomidor
2 łyżka majonez
20 dag. migdały
Przygotowanie
Brokuły zblanszować w osolonej wodzie. Podzielić na różyczki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Pół opakowania migdałów podprażyć na patelni bez użycia oleju.
Przygotować sos czosnkowy – szklanka jogurtu, 2 łyżki majonezu, 3-4 ząbki zmiażdżone czosnku, sól i pieprz do smaku.
W dość płytkim naczyniu ułożyć na przemian brokuły i pomidory. Zalać to przygotowanym sosem czosnkowym i posypać prażonymi migdałami.
Odstawić do schłodzenia w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
715
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.