Sałatka brokułowo-pomidorowa z migdałami

tyna
Sałatka brokułowo-pomidorowa z migdałami

0

0 / 0

Sałatka "samo zdrowie". Doskonała na wiosenne przesilenie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. jogurt naturalny

1 szt. brokuły

3 szt. czosnek

3 szt. pomidor

2 łyżka majonez

20 dek. migdały

Przygotowanie


1

Brokuły zblanszować w osolonej wodzie. Podzielić na różyczki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Pół opakowania migdałów podprażyć na patelni bez użycia oleju.

2

Przygotować sos czosnkowy – szklanka jogurtu, 2 łyżki majonezu, 3-4 ząbki zmiażdżone czosnku, sól i pieprz do smaku.

3

W dość płytkim naczyniu ułożyć na przemian brokuły i pomidory. Zalać to przygotowanym sosem czosnkowym i posypać prażonymi migdałami.

4

Odstawić do schłodzenia w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły