Sałatka brokułowo-pomidorowa z migdałami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Sałatka brokułowo-pomidorowa z migdałami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8255-1702058032874.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka "samo zdrowie". Doskonała na wiosenne przesilenie.
0
0 / 0
Sałatka "samo zdrowie". Doskonała na wiosenne przesilenie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. jogurt naturalny
1 szt. brokuły
3 szt. czosnek
3 szt. pomidor
2 łyżka majonez
20 dag. migdały
Przygotowanie
1
Brokuły zblanszować w osolonej wodzie. Podzielić na różyczki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Pół opakowania migdałów podprażyć na patelni bez użycia oleju.
2
Przygotować sos czosnkowy – szklanka jogurtu, 2 łyżki majonezu, 3-4 ząbki zmiażdżone czosnku, sól i pieprz do smaku.
3
W dość płytkim naczyniu ułożyć na przemian brokuły i pomidory. Zalać to przygotowanym sosem czosnkowym i posypać prażonymi migdałami.
4
Odstawić do schłodzenia w lodówce.