Sałata z jajkiem w koszulce i orzechami
kontakt_1
Świetny przepis, który idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole! Przedstawiamy pomysł na danie z wykorzystaniem mieszanki sałat, rukoli, pomidorków koktajlowych, orzechów włoskich oraz jajka. Danie nie zawiera mięsa, a więc z powodzeniem mogą go skosztować wszyscy na diecie wegetariańskiej.
0
5 / 2
Świetny przepis, który idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole! Przedstawiamy pomysł na danie z wykorzystaniem mieszanki sałat, rukoli, pomidorków koktajlowych, orzechów włoskich oraz jajka. Danie nie zawiera mięsa, a więc z powodzeniem mogą go skosztować wszyscy na diecie wegetariańskiej.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g mieszanka sałat z rukolą
1 szt. jajko
100 g pomidorki koktajlowe
50 g orzechy włoskie
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet
1 łyżka sól, pieprz
1 opak. tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
W garnku zagotuj litr wody z octem, wlej jajko delikatnie zagarniając łyżką białko aby otoczyło żółtko.
Kiedy białko się zetnie, wyjmij i włóż do miski z zimną wodą.
Do osobnej miski włóż sałatę, dodaj pomidorki przekrojone na pół.
Polej oliwą z oliwek.
Na wierzchu ułóż jajko i posyp posiekanym orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze szklanką soku Tymbark.