0

Składniki

150 Gramów
Mieszanka sałat z rukolą
1 Sztuka
jajko
100 Gramów
pomidorki koktajlowe
50 Gramów
orzechy włoskie
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
ocet
1 Łyżka
sól, pieprz

Dodatki

1 Opakowanie
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnku zagotuj litr wody z octem, wlej jajko delikatnie zagarniając łyżką białko aby otoczyło żółtko.
  2. Kiedy białko się zetnie, wyjmij i włóż do miski z zimną wodą.
  3. Do osobnej miski włóż sałatę, dodaj pomidorki przekrojone na pół.
  4. Polej oliwą z oliwek.
  5. Na wierzchu ułóż jajko i posyp posiekanym orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze szklanką soku Tymbark.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!