Rurki z kremem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Rurki z kremem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1706869191375.jpg&w=3840&q=75)
Rurki z kremem to uwielbiane przez wszystkich połączenie kruchego ciasta z aksamitnym kremem waniliowym, które z pewnością zrobią furorę na stole. To idealny wybór na wiele okazji, takich jak tłusty czwartek, urodziny lub przyjęcia.
0
0 / 0
Rurki z kremem to uwielbiane przez wszystkich połączenie kruchego ciasta z aksamitnym kremem waniliowym, które z pewnością zrobią furorę na stole. To idealny wybór na wiele okazji, takich jak tłusty czwartek, urodziny lub przyjęcia.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Ciasto
250 g mąka pszenna lubella
200 g masło
150 g kwaśna śmietana 18%
1 szczyp. sól
Krem
500 ml śmietana kremówka 36%
150 g cukier puder
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180ºC.
W misce wymieszaj mąkę, masło, kwaśną śmietanę i szczyptę soli, aż uzyskasz jednolite ciasto.
Wyłóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i rozwałkuj je na cienką warstwę.
Nożem wytnij prostokąty o wymiarach około 10 × 15 cm.
Zawijaj każdy prostokąt wokół foremki do rurek, a następnie ułóż je na blasze do pieczenia.
Piecz rurki w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż staną się złociste.
W międzyczasie przygotuj krem. Wymieszaj śmietanę kremówkę, cukier puder i ekstrakt waniliowy, aż masa stanie się gęsta i puszysta.
Włóż krem do rurki za pomocą rękawa cukierniczego do wystudzonych rurek.
Całość posyp cukrem pudrem.