Rurki z kremem

Lubella
Rurki z kremem

0

0 / 0

Rurki z kremem to uwielbiane przez wszystkich połączenie kruchego ciasta z aksamitnym kremem waniliowym, które z pewnością zrobią furorę na stole. To idealny wybór na wiele okazji, takich jak tłusty czwartek, urodziny lub przyjęcia.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Ciasto

250 g mąka pszenna lubella

200 g masło

150 g kwaśna śmietana 18%

1 szczyp. sól

Krem

500 ml śmietana kremówka 36%

150 g cukier puder

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 180ºC.

2

W misce wymieszaj mąkę, masło, kwaśną śmietanę i szczyptę soli, aż uzyskasz jednolite ciasto.

3

Wyłóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i rozwałkuj je na cienką warstwę.

4

Nożem wytnij prostokąty o wymiarach około 10 × 15 cm.

5

Zawijaj każdy prostokąt wokół foremki do rurek, a następnie ułóż je na blasze do pieczenia.

6

Piecz rurki w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż staną się złociste.

7

W międzyczasie przygotuj krem. Wymieszaj śmietanę kremówkę, cukier puder i ekstrakt waniliowy, aż masa stanie się gęsta i puszysta.

8

Włóż krem do rurki za pomocą rękawa cukierniczego do wystudzonych rurek.

9

Całość posyp cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły