Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9109-1702058096773.jpeg&w=3840&q=75)
Różowe jajka, barwione w sposób naturalny, faszerowane lekkimi, wiosennymi dodatkami z cytrynowym chrzanem Krakus pięknie zaprezentuje się na wielkanocnym stole.
0
0 / 0
Różowe jajka, barwione w sposób naturalny, faszerowane lekkimi, wiosennymi dodatkami z cytrynowym chrzanem Krakus pięknie zaprezentuje się na wielkanocnym stole.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
9 porcji
Składniki
9 szt. jaja l
2.50 łyżka chrzan z cytryną krakus
400 g serek twarogowy
2 łyżka świeży koperek
0.50 pęcz. rzodkiewka
2 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 pęcz. kiełki
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Przełóż do miski i zalej koncentratem barszczu czerwonego Krakus. Jajka powinny być całkowicie zakryte. Miskę owijamy folią spożywczą i przekładamy na 2 dni do lodówki.
Po tym czasie jajka wyciągamy i przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtko.
Serek łączymy z chrzanem z cytryną Krakus, koperkiem, pokrojonym w kostkę lub startymi rzodkiewkami. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Połówki jajek faszerujemy naszym nadzieniem i ewentualnie ozdabiamy plasterkiem rzodkiewki i kiełkami.