0

Składniki

9 Sztuk
jajka
2.5 Łyżki
ingridient
Chrzan z cytryną Krakus
400 Gramów
Serek twarogowy
2 Łyżki
Świeży koperek
0.5 Pęczka
rzodkiewka
2 Opakowania
1 Pęczek
Kiełki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Przełóż do miski i zalej koncentratem barszczu czerwonego Krakus. Jajka powinny być całkowicie zakryte. Miskę owijamy folią spożywczą i przekładamy na 2 dni do lodówki.
  2. Po tym czasie jajka wyciągamy i przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtko.
  3. Serek łączymy z chrzanem z cytryną Krakus, koperkiem, pokrojonym w kostkę lub startymi rzodkiewkami. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  4. Połówki jajek faszerujemy naszym nadzieniem i ewentualnie ozdabiamy plasterkiem rzodkiewki i kiełkami.

Opis

Różowe jajka, barwione w sposób naturalny, faszerowane lekkimi, wiosennymi dodatkami z cytrynowym chrzanem Krakus pięknie zaprezentuje się na wielkanocnym stole.

Podobne przepisy

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Przepis
Łatwy Do 15 min
Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ketchupem

Grzanka z jajkiem sadzonym i szparagami w szynce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grzanka z jajkiem sadzonym i szparagami w szynce

Jajecznica z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajecznica z awokado

Jajka faszerowane z majonezem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Pasztet z soczewicy

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet z soczewicy

Szakszuka z ciecierzycą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szakszuka z ciecierzycą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!