Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym

formularz
Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym

0

0 / 0

Różowe jajka, barwione w sposób naturalny, faszerowane lekkimi, wiosennymi dodatkami z cytrynowym chrzanem Krakus pięknie zaprezentuje się na wielkanocnym stole.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


9 porcji

Składniki

9 szt. jaja l

2.50 łyżka chrzan z cytryną krakus

400 g serek twarogowy

2 łyżka świeży koperek

0.50 pęcz. rzodkiewka

2 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

1 pęcz. kiełki

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Przełóż do miski i zalej koncentratem barszczu czerwonego Krakus. Jajka powinny być całkowicie zakryte. Miskę owijamy folią spożywczą i przekładamy na 2 dni do lodówki.

2

Po tym czasie jajka wyciągamy i przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtko.

3

Serek łączymy z chrzanem z cytryną Krakus, koperkiem, pokrojonym w kostkę lub startymi rzodkiewkami. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

4

Połówki jajek faszerujemy naszym nadzieniem i ewentualnie ozdabiamy plasterkiem rzodkiewki i kiełkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

335

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły