Rozkoszne babeczki

kasia2006222
Rozkoszne babeczki

0

0 / 0

Przepyszne babeczki z kremową masą budyniową i mnóstwem dodatków, którym na prawdę trudno się oprzeć małym, jak i dużym imprezowiczom! :)

19

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

30 dek. mąka pszenna tortowa lubella

30 dek. margaryna zwykła

3 szt. żółtko

0.50 szkl. cukier puder

1 opak. cukier waniliowy

0.50 l mleko uht 3,2%

1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka mąka ziemniaczana

1 opak. cukier waniliowy

7 łyżka cukier

1 kost. margaryna mleczna

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

1 szt. galaretka truskawkowa

1 szt. galaretka cytrynowa

1 szkl. świeże owoce

2 łyżka rodzynki

1 łyżka orzechy włoskie

3 łyżeczka czekolada

2 łyżka kolorowa posypka

Przygotowanie


1

Z 30 dag mąki, 30 dag margaryny, żółtek, cukru pudru i cukru waniliowego wyrabiam ciasto.

2

Ciastem wykładam formy babeczek i piekę około 10-15 minut w 180 stopniach (do zarumienienia).

3

Mleko zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. Odlewam pół szklanki ciepłego mleka i mieszam w nim dokładnie mąkę pszenna i kartoflaną. Do gotującego się mleka wlewam masę mączną i gotuję jeszcze chwilę aż zgęstnieje.

4

Galaretki przygotowuję według przepisu na opakowaniu i pozostawiam do zastygnięcia.

5

Gdy upieczone formy babeczek ostygną wykładamy je ostrożnie z foremek.

6

Ostygnięta masę budyniowa miksuję z kostką margaryny.

7

Na dno babeczek wykładam po łyżeczce dżemu truskawkowego.

8

Szprycą do dekoracji wykładam masę budyniową na dżem.

9

Na wierzch babeczek wykladam pokrojone owoce, pokrojone w kostki galaretki, posiekane orzechy, rodzynki, startą czekoladę i kolorową posypkę. Wkładam do lodówki aż masa lekko zastygnie. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły