Rosół staropolski z pieczonej kaczki

lubella
Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Średnia 3.7 / 3

Oceń!

Rosół w wersji staropolskiej z pieczonej ma bardzo wyrazisty smak, aromat i kolor.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kaczka cała

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka korzeń

1 szt. por

0.50 szt. seler

5 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 szczyp. sól, pieprz

1 opak. makaron lubella 5-jajeczna nitki

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2963

kcal

Białka

158

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

213

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły