Rosół staropolski z pieczonej kaczki

lubella
Rosół staropolski z pieczonej kaczki

0

3.7 / 3

Rosół w wersji staropolskiej z pieczonej ma bardzo wyrazisty smak, aromat i kolor.

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kaczka cała

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka korzeń

1 szt. por

0.50 szt. seler

5 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 szczyp. sól, pieprz

1 opak. makaron lubella 5-jajeczna nitki

Przygotowanie


1

Pieczoną kaczę umieścić w garnku i zalać wodą, około 5 cm ponad poziom mięsa.

2

Zagotować, dodać warzywa, ziele oraz listki laurowe, zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez około 1,5 godziny.

3

Gotowy bulion można przecedzić. Podawać z ugotowanym makaronem Lubella Jajeczna 5 jaj nitki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2963

kcal

Białka

158

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

213

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły