Rosół staropolski z pieczonej kaczki
lubella
Rosół w wersji staropolskiej z pieczonej ma bardzo wyrazisty smak, aromat i kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2963
kcal
Białka
158
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
213
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.7 / 3
Rosół w wersji staropolskiej z pieczonej ma bardzo wyrazisty smak, aromat i kolor.
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kaczka cała
1 szt. cebula
2 szt. marchew
1 szt. pietruszka korzeń
1 szt. por
0.50 szt. seler
5 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 szczyp. sól, pieprz
1 opak. makaron lubella 5-jajeczna nitki
Przygotowanie
Pieczoną kaczę umieścić w garnku i zalać wodą, około 5 cm ponad poziom mięsa.
Zagotować, dodać warzywa, ziele oraz listki laurowe, zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez około 1,5 godziny.
Gotowy bulion można przecedzić. Podawać z ugotowanym makaronem Lubella Jajeczna 5 jaj nitki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2963
kcal
Białka
158
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
213
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.