Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną
maspexdigital

Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną to pyszne danie, które zachwyci każdego miłośnika polskiej kuchni. To idealny wybór na obiad, a także rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Delikatne mięso w połączeniu z aromatycznym farszem doskonale smakuje w towarzystwie ciemnego sosu z dodatkiem kiszonych ogórków. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną to pyszne danie, które zachwyci każdego miłośnika polskiej kuchni. To idealny wybór na obiad, a także rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Delikatne mięso w połączeniu z aromatycznym farszem doskonale smakuje w towarzystwie ciemnego sosu z dodatkiem kiszonych ogórków. Życzymy smacznego!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
60 dag. schab bez kości
70 g kasza jaglana
1 łyżecz. papryka ostra mielona
0.50 łyżecz. czarny pieprz
2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka olej rzepakowy
1 szt. cebula czosnkowa
1 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
Kroki
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu.

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij.

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz.

Rozbite mięso posmaruj kaszą jaglaną.

Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia, następnie zamknij go i ułóż na blaszce piekarnika.

Mięso piecz przez 40 minut.

Cebulę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę.

Na patelni zeszklij cebulę.

Dodaj pokrojone ogórki kiszone oraz ciemny sos uniwersalny Łowicz.

Duś chwilę, dopraw koperkiem.

Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.

Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.