Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660739.jpeg&w=3840&q=75)
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Pokrój mięso schabowe na kawałki i rozbij. Do gotowej kaszy dodaj przecier, paprykę oraz pieprz. Posmaruj schab kaszą jaglaną, zwiń i przełóż do woreczka. Piecz około 40 minut. Pokrój w kostkę ogórki i cebulę, którą następnie zeszklij na patelni i dodaj sos. Duś przez chwilę pod przykryciem. Dopraw koperkiem, a na koniec włóż do sosu upieczone roladki schabowe.
0
0 / 0
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Pokrój mięso schabowe na kawałki i rozbij. Do gotowej kaszy dodaj przecier, paprykę oraz pieprz. Posmaruj schab kaszą jaglaną, zwiń i przełóż do woreczka. Piecz około 40 minut. Pokrój w kostkę ogórki i cebulę, którą następnie zeszklij na patelni i dodaj sos. Duś przez chwilę pod przykryciem. Dopraw koperkiem, a na koniec włóż do sosu upieczone roladki schabowe.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. ogórki kiszone krakus
1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz
60 dag. schab bez kości
70 g kasza jaglana
1 łyżecz. papryka ostra mielona
0.50 łyżecz. czarny pieprz
2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka olej rzepakowy
1 szt. cebula czosnkowa
1 łyżka posiekany koperek
Przygotowanie
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij.
Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz.
Rozbite mięso posmaruj kaszą jaglaną.
Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia, następnie zamknij go i ułóż na blaszce piekarnika.
Mięso piecz przez 40 minut.
Cebulę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę.
Na patelni zeszklij cebulę.
Dodaj pokrojone ogórki kiszone oraz ciemny sos uniwersalny Łowicz.
Duś chwilę, dopraw koperkiem.
Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.