Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną

maspexdigital
Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną

Średnia 0 / 0

Oceń!

Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną to pyszne danie, które zachwyci każdego miłośnika polskiej kuchni. To idealny wybór na obiad, a także rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Delikatne mięso w połączeniu z aromatycznym farszem doskonale smakuje w towarzystwie ciemnego sosu z dodatkiem kiszonych ogórków. Życzymy smacznego!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

60 dag. schab bez kości

70 g kasza jaglana

1 łyżecz. papryka ostra mielona

0.50 łyżecz. czarny pieprz

2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka olej rzepakowy

1 szt. cebula czosnkowa

1 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


Ugotuj kaszę w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu.

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

Krok 2

Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij.

Krok 3

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz.

Krok 4

Rozbite mięso posmaruj kaszą jaglaną.

Krok 5

Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia, następnie zamknij go i ułóż na blaszce piekarnika.

Krok 6

Mięso piecz przez 40 minut.

Krok 7

Cebulę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę.

Krok 8

Na patelni zeszklij cebulę.

Krok 9

Dodaj pokrojone ogórki kiszone oraz ciemny sos uniwersalny Łowicz.

Krok 10

Duś chwilę, dopraw koperkiem.

Krok 11

Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.

Krok 12

Wartości odżywcze na porcję


Energia

507

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły