Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną

maspexdigital
Roladki schabowe nadziewane pikantną kaszą jaglaną

0

0 / 0

Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Pokrój mięso schabowe na kawałki i rozbij. Do gotowej kaszy dodaj przecier, paprykę oraz pieprz. Posmaruj schab kaszą jaglaną, zwiń i przełóż do woreczka. Piecz około 40 minut. Pokrój w kostkę ogórki i cebulę, którą następnie zeszklij na patelni i dodaj sos. Duś przez chwilę pod przykryciem. Dopraw koperkiem, a na koniec włóż do sosu upieczone roladki schabowe.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szt. ogórki kiszone krakus

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

60 dek. schab bez kości

70 g kasza jaglana

1 łyżeczka papryka ostra mielona

0.50 łyżeczka czarny pieprz

2 łyżeczka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka olej rzepakowy

1 szt. cebula czosnkowa

1 łyżka posiekany koperek

Przygotowanie


1

Ugotuj kaszę w osolonej wodzie, według wskazówek na opakowaniu.

2

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

3

Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij.

4

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz.

5

Rozbite mięso posmaruj kaszą jaglaną.

6

Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia, następnie zamknij go i ułóż na blaszce piekarnika.

7

Mięso piecz przez 40 minut.

8

Cebulę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę.

9

Na patelni zeszklij cebulę.

10

Dodaj pokrojone ogórki kiszone oraz ciemny sos uniwersalny Łowicz.

11

Duś chwilę, dopraw koperkiem.

12

Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze chwilę, by smaki się połączyły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły