Rolada waflowa

katarzyna_zareba
Rolada waflowa

0

0 / 0

Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

8 szt. wafel

50 g herbatniki

1 kostka masło

1 szkl. cukier

1 pęcz. galaretka

100 g orzechy włoskie

100 g orzechy laskowe

100 g żurawina suszona

2 łyżecz. kakao decomorreno

Przygotowanie


1

4 wafle namoczyć w ścierce, aby je rozmiękczyć.

2

Masło rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić.

3

Do tego dodać żurawinę, orzechy i rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szklance wody.

4

Dobrze wymieszać i dodać skruszone ciastka oraz 4 przekręcone przez maszynkę wafle.

5

Wymieszać. Podzielić na 2 części i smarować namoczone wafle.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

245

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły