Rolada waflowa
katarzyna_zareba
Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
245
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
8 szt. wafel
50 g herbatniki
1 kostka masło
1 szkl. cukier
1 pęcz. galaretka
100 g orzechy włoskie
100 g orzechy laskowe
100 g żurawina suszona
2 łyżecz. kakao decomorreno
Przygotowanie
4 wafle namoczyć w ścierce, aby je rozmiękczyć.
Masło rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić.
Do tego dodać żurawinę, orzechy i rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szklance wody.
Dobrze wymieszać i dodać skruszone ciastka oraz 4 przekręcone przez maszynkę wafle.
Wymieszać. Podzielić na 2 części i smarować namoczone wafle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
245
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.