0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
8 Sztuk
Wafel
50 Gramów
herbatniki
1 Kostka
masło
1 Szklanka
cukier
1 Pęczek
Galaretka
100 Gramów
orzechy włoskie
100 Gramów
Orzechy laskowe
100 Gramów
żurawina suszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 4 wafle namoczyć w ścierce, aby je rozmiękczyć.
  2. Masło rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić.
  3. Do tego dodać żurawinę, orzechy i rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szklance wody.
  4. Dobrze wymieszać i dodać skruszone ciastka oraz 4 przekręcone przez maszynkę wafle.
  5. Wymieszać. Podzielić na 2 części i smarować namoczone wafle.

Opis

Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!