Rolada waflowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
katarzyna_zareba
![Rolada waflowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975568.jpeg&w=3840&q=75)
Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!
0
0 / 0
Rolada waflowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Od dziecka uwielbiałam ją jeść. Zawsze odwijałam wafelek i wyjadałam kakaowe wnętrze. Zachęcam wszystkich do wypróbowania przepisu!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
8 szt. wafel
50 g herbatniki
1 kostka masło
1 szkl. cukier
1 pęcz. galaretka
100 g orzechy włoskie
100 g orzechy laskowe
100 g żurawina suszona
2 łyżecz. kakao decomorreno
Przygotowanie
4 wafle namoczyć w ścierce, aby je rozmiękczyć.
Masło rozpuścić z cukrem i kakaem, wystudzić.
Do tego dodać żurawinę, orzechy i rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szklance wody.
Dobrze wymieszać i dodać skruszone ciastka oraz 4 przekręcone przez maszynkę wafle.
Wymieszać. Podzielić na 2 części i smarować namoczone wafle.