Racuchy z brzoskwiniami
Lubella
Racuchy z brzoskwiniami to idealny wybór na poranne śniadanie lub obiad na słodko. Najlepiej smakują ze skyrem waniliowym i cukrem pudrem na wierzchu. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Smacznego!
0
0 / 0
Racuchy z brzoskwiniami to idealny wybór na poranne śniadanie lub obiad na słodko. Najlepiej smakują ze skyrem waniliowym i cukrem pudrem na wierzchu. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Smacznego!
10
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka pszenna lubella
0.50 szkl. mleko
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżka cukier
1 szczyp. sól
2 szt. brzoskwinie
1 szt. jajko
2 łyżka masło
150 g skyr waniliowy
1 łyżecz. cukier puder do posypania
Przygotowanie
Mleko, jajko, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać rózgą. Dodać przesianą mąkę i wymieszać na gładkie ciasto.
Brzoskwinie przeciąć na pół w poprzek, wyjąć pestki i pokroić na 1,5 cm plastry.
Rozgrzać patelnię i dodać masło. Brzoskwinie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoto.
Usmażone racuchy polać skyrem waniliowym i posypać cukrem pudrem.