Racuchy z brzoskwiniami

Lubella
Racuchy z brzoskwiniami

0

0 / 0

Racuchy z brzoskwiniami to idealny wybór na poranne śniadanie lub obiad na słodko. Najlepiej smakują ze skyrem waniliowym i cukrem pudrem na wierzchu. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Smacznego!

10

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka pszenna lubella

0.50 szkl. mleko

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżka cukier

1 szczyp. sól

2 szt. brzoskwinie

1 szt. jajko

2 łyżka masło

150 g skyr waniliowy

1 łyżecz. cukier puder do posypania

Przygotowanie


1

Mleko, jajko, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać rózgą. Dodać przesianą mąkę i wymieszać na gładkie ciasto.

2

Brzoskwinie przeciąć na pół w poprzek, wyjąć pestki i pokroić na 1,5 cm plastry.

3

Rozgrzać patelnię i dodać masło. Brzoskwinie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoto.

4

Usmażone racuchy polać skyrem waniliowym i posypać cukrem pudrem.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły