Racuchy z brzoskwiniami

Lubella

Racuchy z brzoskwiniami to idealny wybór na poranne śniadanie lub obiad na słodko. Najlepiej smakują ze skyrem waniliowym i cukrem pudrem na wierzchu. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
570
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Racuchy z brzoskwiniami to idealny wybór na poranne śniadanie lub obiad na słodko. Najlepiej smakują ze skyrem waniliowym i cukrem pudrem na wierzchu. To świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Smacznego!
10
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka pszenna lubella
0.50 szkl. mleko
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżka cukier
1 szczyp. sól
2 szt. brzoskwinie
1 szt. jajko
2 łyżka masło
150 g skyr waniliowy
1 łyżecz. cukier puder do posypania
Przygotowanie
Mleko, jajko, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać rózgą. Dodać przesianą mąkę i wymieszać na gładkie ciasto.
Brzoskwinie przeciąć na pół w poprzek, wyjąć pestki i pokroić na 1,5 cm plastry.
Rozgrzać patelnię i dodać masło. Brzoskwinie zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoto.
Usmażone racuchy polać skyrem waniliowym i posypać cukrem pudrem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
570
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.