Racuchy czekoladowe
Kakao DecoMorreno
Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
520
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
200 g mąka pszenna
1 szt. jajko
200 ml mleko
50 ml woda gazowana
20 ml olej
2 szt. jabłko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 łyżka jogurt naturalny
1 szt. mleczna czekolada
1 szt. masło klarowane do smażenia
Przygotowanie
Do miski przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy mleko, wodę gazowaną, jajko, proszek do pieczenia i kakao. Całość dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Ciasto przekładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron przez około 3-4 minuty.
Racuchy czekoladowe podajemy z jogurtem naturalnym i startą czekoladą mleczną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
520
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.