Racuchy czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Racuchy czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1713261537900.jpg&w=3840&q=75)
Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.
0
0 / 0
Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
200 g mąka pszenna
1 szt. jajko
200 ml mleko
50 ml woda gazowana
20 ml olej
2 szt. jabłko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 łyżka jogurt naturalny
1 szt. mleczna czekolada
1 szt. masło klarowane do smażenia
Przygotowanie
Do miski przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy mleko, wodę gazowaną, jajko, proszek do pieczenia i kakao. Całość dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Ciasto przekładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron przez około 3-4 minuty.
Racuchy czekoladowe podajemy z jogurtem naturalnym i startą czekoladą mleczną.