Racuchy czekoladowe

Kakao DecoMorreno
Racuchy czekoladowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

200 g mąka pszenna

1 szt. jajko

200 ml mleko

50 ml woda gazowana

20 ml olej

2 szt. jabłko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 łyżka jogurt naturalny

1 szt. mleczna czekolada

1 szt. masło klarowane do smażenia

Przygotowanie


Do miski przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy mleko, wodę gazowaną, jajko, proszek do pieczenia i kakao. Całość dokładnie mieszamy.

Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Starte jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Ciasto przekładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron przez około 3-4 minuty.

Racuchy czekoladowe podajemy z jogurtem naturalnym i startą czekoladą mleczną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

520

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

66

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły