Racuchy czekoladowe

Kakao DecoMorreno
Racuchy czekoladowe

0

0 / 0

Racuchy czekoladowe z dodatkiem jabłka to idealny wybór na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Są puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. Doskonale smakują z jogurtem naturalnym na wierzchu i startą czekoladą mleczną.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

200 g mąka pszenna

1 szt. jajko

200 ml mleko

50 ml woda gazowana

20 ml olej

2 szt. jabłko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 łyżka jogurt naturalny

1 szt. mleczna czekolada

1 szt. masło klarowane do smażenia

Przygotowanie


1

Do miski przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy mleko, wodę gazowaną, jajko, proszek do pieczenia i kakao. Całość dokładnie mieszamy.

2

Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach.

3

Starte jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.

4

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Ciasto przekładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron przez około 3-4 minuty.

5

Racuchy czekoladowe podajemy z jogurtem naturalnym i startą czekoladą mleczną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły