Puszyste ciasteczka półksiężyce i prostokąty

decomorreno
Puszyste ciasteczka półksiężyce i prostokąty

0

0 / 0

Pyszne ciasteczka półksiężyce i prostokąty z polewą lukrową. Łatwe, szybkie i bardzo smaczne!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 g kakao decomorreno

70 g mąka lubella puszysta tortowa

150 g masło

120 g cukier puder

5 szt. jaja kurze całe

100 g orzechy włoskie zmielone

250 g cukier puder

2 łyżka woda

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie wciąż miksując dodaj żółtka. Przesiej do masy mąkę, kakao oraz dodaj zmielone orzechy. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta, delikatnie mieszając.

2

Przełóż ciasto do blachy (np. 24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 C.

3

Gdy wyjmiesz ciasto z piekarnika przygotuj lukier. Do przesianego cukru pudru dodawaj stopniowo wodę, aby uzyskać gładki lukier. Polej ciasto lukrem i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Za pomocą okrągłej foremki do wykrawania wycinaj jeden obok drugiego półksiężyce lub prostokąty za pomocą noża.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły