Puszyste ciasteczka półksiężyce i prostokąty

decomorreno
Puszyste ciasteczka półksiężyce i prostokąty

0

0 / 0

Pyszne ciasteczka półksiężyce i prostokąty z polewą lukrową. Łatwe, szybkie i bardzo smaczne!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 g kakao decomorreno

70 g mąka lubella puszysta tortowa

150 g masło

120 g cukier puder

5 szt. jaja kurze całe

100 g orzechy włoskie zmielone

250 g cukier puder

2 łyżka woda

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie wciąż miksując dodaj żółtka. Przesiej do masy mąkę, kakao oraz dodaj zmielone orzechy. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta, delikatnie mieszając.

2

Przełóż ciasto do blachy (np. 24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 C.

3

Gdy wyjmiesz ciasto z piekarnika przygotuj lukier. Do przesianego cukru pudru dodawaj stopniowo wodę, aby uzyskać gładki lukier. Polej ciasto lukrem i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Za pomocą okrągłej foremki do wykrawania wycinaj jeden obok drugiego półksiężyce lub prostokąty za pomocą noża.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

995

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły