Przepiórcze jaja fioletowe w sałatce z łososiem

mysza75
Przepiórcze jaja fioletowe w sałatce z łososiem

0

0 / 0

Lekka jak piórko sałatka z jajkami przepiórczymi marynowanymi w barszczu koncentracie i łososiem. W sałatce znalazły się także pyszne kiełki i moc witamin na talerzu. Wiosenna, świąteczna dla miłośników zdrowej kuchni i nie tylko.

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g roszponka

7 szt. jajka przepiórcze

4 szt. pomidorki koktajlowe

100 g łosoś wędzony w plastrach

10 szt. oliwki zielone

50 g tofu

1 łyżka majonez

1 plast. ogórek

100 koncentrat barszczu czerwonego krakus

50 ocet jabłkowy

6 łyżka sos koperkowo-ziołowy

1 łyżka parmezan tarty

Przygotowanie


1

Jajka gotuję na twardo około 3 minuty. Obieram ze skorupek. Przekładam do słoika, wlewam zakwas buraczany i ocet winny. Odstawiam do lodówki na noc.

2

Roszponkę myję, układam na talerzu. Dodaję kiełki, jajka odsączam z zalewy i kroję na pół. Dodaję kawałki łososia, pokrojone tofu, plastry ogórka, oliwki zielone i pokrojone pomidorki.

3

Jajka dekoruję majonezem. Sałatkę polewam sosem i posypuję parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły