0

Składniki

1 Opakowanie
2 Sztuki
Polędwica wieprzowa
200 Gramów
grzyby leśne
1 Szczypta
Świeży tymianek
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozmrożone lub oczyszczone świeże grzyby pokrój w plasterki.
  2. Polędwiczki umyj, osusz i pokrój na plastry ok. 5 cm grubości.
  3. Następnie rozbij mięso i obsmaż na rozgrzanej patelni - 2 minuty z każdej strony.
  4. Dodaj grzyby, całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i dodaj listki świeżego tymianku.
  5. Potrawę duś ok. 15 minut.
  6. Najlepiej smakuje podane z kluskami śląskimi i buraczkami pieczonymi w piecu.

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!