Polędwiczki w sosie myśliwskim

maspexdigital
Polędwiczki w sosie myśliwskim

0

0 / 0

Zobacz jak szybko przygotować prosty obiad dla całej rodziny. Przepis na polędwiczki w sosie myśliwskim to świetna opcja, gdy nie masz dużo czasu, a chcesz przyrządzić sycący posiłek. Zaopatrz się w ciemny sos Łowicz, polędwicę wieprzową, grzyby i postępuj zgodnie z instrukcją. Przygotowanie polędwiczek w sosie myśliwskim jest łatwiejsze niż sądzisz. Cała rodzina będzie zachwycona takim obiadem.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz

2 szt. polędwica wieprzowa

200 g grzyby leśne

1 szczyp. świeży tymianek

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Rozmrożone lub oczyszczone świeże grzyby pokrój w plasterki.

2

Polędwiczki umyj, osusz i pokrój na plastry ok. 5 cm grubości.

3

Następnie rozbij mięso i obsmaż na rozgrzanej patelni - 2 minuty z każdej strony.

4

Dodaj grzyby, całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i dodaj listki świeżego tymianku.

5

Potrawę duś ok. 15 minut.

6

Najlepiej smakuje podane z kluskami śląskimi i buraczkami pieczonymi w piecu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

863

kcal

Białka

133

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły