Polędwiczki w sosie myśliwskim
maspexdigital
0
0 / 0
Zobacz jak szybko przygotować prosty obiad dla całej rodziny. Przepis na polędwiczki w sosie myśliwskim to świetna opcja, gdy nie masz dużo czasu, a chcesz przyrządzić sycący posiłek. Zaopatrz się w ciemny sos Łowicz, polędwicę wieprzową, grzyby i postępuj zgodnie z instrukcją. Przygotowanie polędwiczek w sosie myśliwskim jest łatwiejsze niż sądzisz. Cała rodzina będzie zachwycona takim obiadem.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz
2 szt. polędwica wieprzowa
200 g grzyby leśne
1 szcz. świeży tymianek
1 łyżka olej
Przygotowanie
Rozmrożone lub oczyszczone świeże grzyby pokrój w plasterki.
Polędwiczki umyj, osusz i pokrój na plastry ok. 5 cm grubości.
Następnie rozbij mięso i obsmaż na rozgrzanej patelni - 2 minuty z każdej strony.
Dodaj grzyby, całość zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz i dodaj listki świeżego tymianku.
Potrawę duś ok. 15 minut.
Najlepiej smakuje podane z kluskami śląskimi i buraczkami pieczonymi w piecu.