0
Średnia: 5 (głosów: 5)

Składniki

500 Gramów
5 Sztuk
jabłka
2 Szklanki
Maślanka
1 Litr
jajko
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Łyżki
ingridient
syrop malinowy Łowicz
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
4 Łyżki
Cukier puder do dekoracji
2 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
4 Łyżki
cukier
10 Sztuk
truskawki
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Truskawki myjemy i kroimy w grubą kostkę lub plastry.
  2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Wpijamy jajko, wlewamy maślankę i mleko. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy jabłka, rodzynki i truskawki. Mieszamy.
  3. Masę smażymy na oleju. Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem i polewamy syropem malinowym lub truskawkowym.

Opis

Packi z owocami to najlepszy pomysł na deser dla dzieci i dorosłych.

Podobne przepisy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!