Placki ziemniaczane z cebulą
m7
Placki ziemniaczane z cebulą
0
0 / 0
Placki ziemniaczane z cebulą
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
2 szt. jajko
5 łyżka tłuszcz
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach razem z cebulą, odcedzić sok.
2
Masę ziemniaczaną wymieszać z roztrzepanym mlekiem, jajami i przesianą mąką, doprawić.
3
Kłaść łyżką cienkie nieduże placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.