Placki ziemniaczane z cebulą

m7
Placki ziemniaczane z cebulą

0

0 / 0

Placki ziemniaczane z cebulą

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

2 szt. jajko

5 łyżka tłuszcz

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach razem z cebulą, odcedzić sok.

2

Masę ziemniaczaną wymieszać z roztrzepanym mlekiem, jajami i przesianą mąką, doprawić.

3

Kłaść łyżką cienkie nieduże placuszki na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

542

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły