0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Litr
mleko
2 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jajko
3 Sztuki
budyń śmietankowy
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z 0,5szklanki cukru i 2 jajkami dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ugotować w 1l mleka 3 budynie śmietankowe dodając 0,5szklanki cukru. Budyń wylać na surowy placek. Pozostały cukier, żółtka utrzeć dodając białka, następnie rozpuszczoną letnią margarynę. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i wylać na budyń. Piec około 45 minut.

Opis

Szybkie,tanie i smaczne.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!