0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Litr
mleko
2 Szklanki
cukier
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jajko
3 Sztuki
budyń śmietankowy
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z 0,5szklanki cukru i 2 jajkami dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ugotować w 1l mleka 3 budynie śmietankowe dodając 0,5szklanki cukru. Budyń wylać na surowy placek. Pozostały cukier, żółtka utrzeć dodając białka, następnie rozpuszczoną letnią margarynę. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i wylać na budyń. Piec około 45 minut.

Opis

Szybkie,tanie i smaczne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!