Placek kokosowy

m7
Placek kokosowy

0

0 / 0

Szybkie, tanie i smaczne ciasto kakaowe z kokosem i budyniem. To idealny przepis, kiedy masz ochotę na coś słodkiego i do którego możesz wykorzystać to co masz w domu. Do dzieła!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


9 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

1 l mleko

2 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. jajko

3 szt. budyń śmietankowy

20 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z 0,5 szklanki cukru i 2 jajkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.

2

Ugotować w 1l mleka 3 budynie śmietankowe, dodając 0,5 szklanki cukru. Budyń wylać na surowe ciasto.

3

Pozostały cukier, żółtka utrzeć. Dodać białka, następnie rozpuszczoną letnią margarynę. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i wylać na budyń. Piec około 45 minut w 180 stopniach C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

786

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły