Placek kokosowy
m7
Szybkie, tanie i smaczne ciasto kakaowe z kokosem i budyniem. To idealny przepis, kiedy masz ochotę na coś słodkiego i do którego możesz wykorzystać to co masz w domu. Do dzieła!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
786
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie, tanie i smaczne ciasto kakaowe z kokosem i budyniem. To idealny przepis, kiedy masz ochotę na coś słodkiego i do którego możesz wykorzystać to co masz w domu. Do dzieła!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
9 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 l mleko
2 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jajko
3 szt. budyń śmietankowy
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Margarynę utrzeć z 0,5 szklanki cukru i 2 jajkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Ugotować w 1l mleka 3 budynie śmietankowe, dodając 0,5 szklanki cukru. Budyń wylać na surowe ciasto.
Pozostały cukier, żółtka utrzeć. Dodać białka, następnie rozpuszczoną letnią margarynę. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i wylać na budyń. Piec około 45 minut w 180 stopniach C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
786
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.