Pizza arbuzowa z sosem czekoladowym
decomorreno
W wakacje zachwycamy się soczystymi arbuzami, które orzeźwiają nas w gorące dni. A gdyby z tego orzeźwiającego owocu zrobić pyszny, wegański deser à la pizza? Do dzieła!
0
0 / 0
W wakacje zachwycamy się soczystymi arbuzami, które orzeźwiają nas w gorące dni. A gdyby z tego orzeźwiającego owocu zrobić pyszny, wegański deser à la pizza? Do dzieła!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 plast. arbuz
0.75 szkl. śmietanka kokosowa
4 łyżka syrop z agawy
2 łyżka jogurt wegański
10 g kakao decomorreno
1 szkl. porzeczki czarne
Przygotowanie
Do pół szklanki śmietanki kokosowej dodaj 2 łyżki syropu. W małej miseczce wymieszaj pozostałe 2 łyżki syropu z kakao oraz 1-2 łyżkami jogurtu.
Przełóż do worka cukierniczego. Plaster arbuza posmaruj śmietaną, na wierzchu ułóż świeże owoce.
Worek obetnij na jednym rogu i polej pizzę sosem czekoladowym.