Pizza arbuzowa z sosem czekoladowym

decomorreno
Pizza arbuzowa z sosem czekoladowym

0

0 / 0

W wakacje zachwycamy się soczystymi arbuzami, które orzeźwiają nas w gorące dni. A gdyby z tego orzeźwiającego owocu zrobić pyszny, wegański deser à la pizza? Do dzieła!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 plaster arbuz

0.75 szkl. śmietanka kokosowa

4 łyżka syrop z agawy

2 łyżka jogurt wegański

10 g kakao decomorreno

1 szkl. porzeczki czarne

Przygotowanie


1

Do pół szklanki śmietanki kokosowej dodaj 2 łyżki syropu. W małej miseczce wymieszaj pozostałe 2 łyżki syropu z kakao oraz 1-2 łyżkami jogurtu.

2

Przełóż do worka cukierniczego. Plaster arbuza posmaruj śmietaną, na wierzchu ułóż świeże owoce.

3

Worek obetnij na jednym rogu i polej pizzę sosem czekoladowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły