0

Składniki

500 Gramów
ziemniaki
2 Łyżki
masło
1 Łyżka
ingridient
chrzan Krakus
2 Sztuki
pierś z kaczki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
suszony majeranek
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi kaczki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć oliwą, przyprawami i odstawić na minimum 1 godzinę.
  2. Następnie naciąć skórę i położyć skórą do dołu na rozgrzaną patelnię.
  3. Smażyć na małym ogniu 8 minut, a następnie przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 8 minut. Po tym czasie zdjąć patelnię z palnika, szczelnie zakryć i odstawić na 8 minut, aby kaczka odpoczęła.
  4. Podawać z ugotowanymi ziemniakami utłuczonymi z masłem i chrzanem.

Opis

Oryginalny przepis na pierś z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree! Idealny pomysł na niedzielny obiad.

Podobne przepisy

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!