Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zainspiruj się naszym przepisem na pyszne pączki w nowej lżejszej odsłonie, prosto z piekarnika! Pieczone pączki są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych smażonych wypieków z piekarni. Pączki są niezwykle puszyste, miękkie i delikatne, wypełnione aksamitnym czekoladowym nadzieniem i uwieńczone aromatycznym lukrem z nutą cytryny. Palce lizać!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
1 | Sztuka |
skórka z cytryny
|
|
375 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
7 | Gramów |
Drożdże suszone
|
|
240 | Mililitrów |
mleko
|
|
65 | Gramów |
cukier
|
|
25 | Gramów |
Masło roztopione
|
|
3 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE: |
|||
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
kajmak
|
|
180 | Gramów |
masło
|
|
SKŁADNIKI NA LUKIER: |
|||
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
25 | Mililitrów |
sok z cytryny
|
|
1 | Garść |
migdały
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |