Pieczeń z szynki
malg
Pomysł na obiad i na kanapki, świetnie smakuje na zimno z chrzanem i ogórkiem kiszonym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
207
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomysł na obiad i na kanapki, świetnie smakuje na zimno z chrzanem i ogórkiem kiszonym.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
2 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej
1 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Mielone mięso wyrabiamy z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, cebulką zeszkloną na oleju, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Blachę keksową smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
Z masy mięsnej formujemy rulon wielkości odpowiadającej formie do pieczenia i obtaczamy go w bułce tartej.
Pieczemy około 1 h w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
207
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.