Pieczeń z szynki

malg
Pieczeń z szynki

0

0 / 0

Pomysł na obiad i na kanapki, świetnie smakuje na zimno z chrzanem i ogórkiem kiszonym.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. cebula

2 szt. bułka czerstwa

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej

1 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

Mielone mięso wyrabiamy z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, cebulką zeszkloną na oleju, dodajemy sól i pieprz do smaku.

2

Blachę keksową smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.

3

Z masy mięsnej formujemy rulon wielkości odpowiadającej formie do pieczenia i obtaczamy go w bułce tartej.

4

Pieczemy około 1 h w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

207

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły