Pieczeń z szynki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Pieczeń z szynki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217766.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na obiad i na kanapki, świetnie smakuje na zimno z chrzanem i ogórkiem kiszonym.
0
0 / 0
Pomysł na obiad i na kanapki, świetnie smakuje na zimno z chrzanem i ogórkiem kiszonym.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
2 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej
1 dag. mięso mielone
Przygotowanie
1
Mielone mięso wyrabiamy z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, cebulką zeszkloną na oleju, dodajemy sól i pieprz do smaku.
2
Blachę keksową smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
3
Z masy mięsnej formujemy rulon wielkości odpowiadającej formie do pieczenia i obtaczamy go w bułce tartej.
4
Pieczemy około 1 h w temperaturze 180 stopni.