0

Składniki

700 Gramów
indyk
1 Łyżka
sos sojowy
1 Opakowanie
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżka
ocet

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark jabłko czerwona porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dokładnie umytego indyka nacieramy solą, oraz łyżką sosu sojowego wymieszanego z łyżeczką octu.
  2. Marynujemy mięso całą noc lub dłużej w lodówce.
  3. Powidła śliwkowe mieszamy z pozostałą marynatą i na delikatnym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
  4. Zamarynowanego indyka wykładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i polewamy połową sosu śliwkowego.
  5. Mięso pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody na spód formy.
  6. Pieczeń podajemy z gorącym sosem śliwkowym

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 15 min
Cykoriowe świdry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!