1

Składniki

1 Opakowanie
700 Gramów
indyk
1 Łyżka
sos sojowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżka
ocet

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark jabłko czerwona porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dokładnie umytego indyka nacieramy solą, oraz łyżką sosu sojowego wymieszanego z łyżeczką octu.
  2. Marynujemy mięso całą noc lub dłużej w lodówce.
  3. Powidła śliwkowe mieszamy z pozostałą marynatą i na delikatnym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
  4. Zamarynowanego indyka wykładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i polewamy połową sosu śliwkowego.
  5. Mięso pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody na spód formy.
  6. Pieczeń podajemy z gorącym sosem śliwkowym

Podobne przepisy

Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Marynowane roladki schabowe z fetą

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Marynowane roladki schabowe z fetą

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!