Pieczeń wołowa
maspexdigital
0
0 / 0
0
Aromatyczna pieczeń wołowa to przepis, który idealnie pasuje do rodzinnych uroczystości. Sycące, smaczne danie z bogactwem przypraw skąpane w sosie arrabiata Łowicz. Pieczeń wołowa nieziemsko smakuje nawet na drugi dzień.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. sos arrabiata łowicz
800 g mięso mielone wołowe
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchew
1 pęcz. nać pietruszki
0.75 szkl. bułka tarta
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Pokrój paprykę, cebulę oraz natkę pietruszki. Marchew zetrzyj na tarce.
Podsmaż cebulę na patelni.
Mięso, jaja, bułkę tartą, sól, pieprz oraz warzywa wymieszaj dokładnie. Uformuj za pomocą rąk pieczeń.
Na spód naczynia żaroodpornego wlej warstwę sosu, ułóż na niej pieczeń i przykryj wierzch pozostałą częścią sosu.
Piecz w temperaturze 180 st. przez około 60 minut. Świetnie smakuje zarówno na ciepło zaraz po przygotowaniu jak i na drugi dzień na zimno.