Pieczeń wołowa

maspexdigital
Pieczeń wołowa

0

0 / 0

Aromatyczna pieczeń wołowa to przepis, który idealnie pasuje do rodzinnych uroczystości. Sycące, smaczne danie z bogactwem przypraw skąpane w sosie arrabiata Łowicz. Pieczeń wołowa nieziemsko smakuje nawet na drugi dzień.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. sos arrabiata łowicz

800 g mięso mielone wołowe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchew

1 pęcz. nać pietruszki

0.75 szkl. bułka tarta

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pokrój paprykę, cebulę oraz natkę pietruszki. Marchew zetrzyj na tarce.

2

Podsmaż cebulę na patelni.

3

Mięso, jaja, bułkę tartą, sól, pieprz oraz warzywa wymieszaj dokładnie. Uformuj za pomocą rąk pieczeń.

4

Na spód naczynia żaroodpornego wlej warstwę sosu, ułóż na niej pieczeń i przykryj wierzch pozostałą częścią sosu.

5

Piecz w temperaturze 180 st. przez około 60 minut. Świetnie smakuje zarówno na ciepło zaraz po przygotowaniu jak i na drugi dzień na zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

700

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły