0

Składniki

1 Opakowanie
Sos Arrabiata Łowicz
800 Gramów
mięso mielone wołowe
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
marchew
1 Pęczek
nać pietruszki
0.75 Szklanki
bułka tarta
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pokrój paprykę, cebulę oraz natkę pietruszki. Marchew zetrzyj na tarce.
  2. Podsmaż cebulę na patelni.
  3. Mięso, jaja, bułkę tartą, sól, pieprz oraz warzywa wymieszaj dokładnie. Uformuj za pomocą rąk pieczeń.
  4. Na spód naczynia żaroodpornego wlej warstwę sosu, ułóż na niej pieczeń i przykryj wierzch pozostałą częścią sosu.
  5. Piecz w temperaturze 180 st. przez około 60 minut. Świetnie smakuje zarówno na ciepło zaraz po przygotowaniu jak i na drugi dzień na zimno.

Opis

Aromatyczna pieczeń wołowa to przepis, który idealnie pasuje do rodzinnych uroczystości. Sycące, smaczne danie z bogactwem przypraw skąpane w sosie arrabiata Łowicz. Pieczeń wołowa nieziemsko smakuje nawet na drugi dzień.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!