Pate z wątróbek
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g wątróbka drobiowa
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa
2 łyżka masło
2 łyżka posiekana natka pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę.
Na 1 łyżce masła przesmaż cebulę z czosnkiem, dodaj wątróbkę, przypraw gałką muszkatołową i jeszcze chwilę podsmażaj aż wątróbka się zrumieni.
Ciepłe jeszcze wątróbki zmiksuj na gładką masę, dodaj łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Przełóż do miseczek, włóż na noc do lodówki. Podawaj z sokiem Tymbark
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.