0

Składniki

500 Gramów
Wątróbka drobiowa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
Posiekana natka pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę.
  2. Na 1 łyżce masła przesmaż cebulę z czosnkiem, dodaj wątróbkę, przypraw gałką muszkatołową i jeszcze chwilę podsmażaj aż wątróbka się zrumieni.
  3. Ciepłe jeszcze wątróbki zmiksuj na gładką masę, dodaj łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Przełóż do miseczek, włóż na noc do lodówki. Podawaj z sokiem Tymbark

Podobne przepisy

Pasztet z soczewicy

Średni Do 2 godz
Pasztet z soczewicy

Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Łatwy Do 15 min
Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Łatwy Do 40 min
Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Glazurowana szynka

Średni Do 2 godz
Glazurowana szynka

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz
Pasztet pomidorowy

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Szakszuka z ciecierzycą

Łatwy Do 40 min
Szakszuka z ciecierzycą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!