Pate z wątróbek

kontakt_1
Pate z wątróbek

0

4 / 2

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g wątróbka drobiowa

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa

2 łyżka masło

2 łyżka posiekana natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia

Przygotowanie


1

Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę.

2

Na 1 łyżce masła przesmaż cebulę z czosnkiem, dodaj wątróbkę, przypraw gałką muszkatołową i jeszcze chwilę podsmażaj aż wątróbka się zrumieni.

3

Ciepłe jeszcze wątróbki zmiksuj na gładką masę, dodaj łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

4

Przełóż do miseczek, włóż na noc do lodówki. Podawaj z sokiem Tymbark

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły