Pate z wątróbek
kontakt_1
0
4 / 2
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g wątróbka drobiowa
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
0.50 łyżeczka gałka muszkatołowa
2 łyżka masło
2 łyżka posiekana natka pietruszki
1 szcz. sól, pieprz
2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
1
Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę.
2
Na 1 łyżce masła przesmaż cebulę z czosnkiem, dodaj wątróbkę, przypraw gałką muszkatołową i jeszcze chwilę podsmażaj aż wątróbka się zrumieni.
3
Ciepłe jeszcze wątróbki zmiksuj na gładką masę, dodaj łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
4
Przełóż do miseczek, włóż na noc do lodówki. Podawaj z sokiem Tymbark