Pasztet z warzywami i jajkiem
MarzenaKaminska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 szt. jaja l
500 g mięso mielone
0.50 szt. papryka czerwona
125 g kukurydza
40 dag. brokuły
1 łyżecz. vegeta
5 łyżecz. barszcz biały
Przygotowanie
Mięso i paprykę pokroić w niewielką kostkę. Odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekane różyczki brokuła oraz przyprawy umieść w dość dużej misce. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
1/3 otrzymanej masy wyłóż do foremki. Na środku, wzdłuż, ułóż jajka ugotowane na twardo i zakryj je pozostałą masą.
Włóż do piekarnika i piecz około 45 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.