Pasztet z warzywami i jajkiem

MarzenaKaminska
Pasztet z warzywami i jajkiem

0

0 / 0

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 szt. jaja l

500 g mięso mielone

0.50 szt. papryka czerwona

125 g kukurydza

40 dag. brokuły

1 łyżecz. vegeta

5 łyżecz. barszcz biały

Przygotowanie


1

Mięso i paprykę pokroić w niewielką kostkę. Odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekane różyczki brokuła oraz przyprawy umieść w dość dużej misce. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

2

1/3 otrzymanej masy wyłóż do foremki. Na środku, wzdłuż, ułóż jajka ugotowane na twardo i zakryj je pozostałą masą.

3

Włóż do piekarnika i piecz około 45 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

170

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły