Pasztet z galaretką warzywną
MartaPedoo
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
15
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 g wątróbka kurczaka
1 kg podudzie z kurczaka
2 szt. jaja l
1 szt. czerstwa bułka
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. majeranek
0.50 l bulion warzywny
2 łyżecz. żelatyna
2 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka groszek zielony konserwowy
3 szt. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
Mięso mielimy w maszynce dwukrotnie.
Dodajemy cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, warzywa i czosnek.
Masę łączymy z jajkami i doprawiamy.
Przekładamy do foremek lub do formy keksowej i pieczemy przez godzinę w 180 st.
Bulion podgrzewamy z żelatyną i dodajemy warzywa.
Wylewamy na przestudzony pasztet i schładzamy kilka godzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.