Pasztet z galaretką warzywną

MartaPedoo
 Pasztet z galaretką warzywną

0

0 / 0

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 g wątróbka kurczaka

1 kg podudzie z kurczaka

2 szt. jaja l

1 szt. czerstwa bułka

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szcz. sól, pieprz

2 szcz. majeranek

0.50 l bulion warzywny

2 łyżeczka żelatyna

2 łyżka kukurydza konserwowa

2 łyżka groszek zielony konserwowy

3 szt. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Mięso mielimy w maszynce dwukrotnie.

2

Dodajemy cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, warzywa i czosnek.

3

Masę łączymy z jajkami i doprawiamy.

4

Przekładamy do foremek lub do formy keksowej i pieczemy przez godzinę w 180 st.

5

Bulion podgrzewamy z żelatyną i dodajemy warzywa.

6

Wylewamy na przestudzony pasztet i schładzamy kilka godzin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły