Pasztet z galaretką warzywną

MartaPedoo
 Pasztet z galaretką warzywną

0

0 / 0

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 g wątróbka kurczaka

1 kg podudzie z kurczaka

2 szt. jaja l

1 szt. czerstwa bułka

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. majeranek

0.50 l bulion warzywny

2 łyżecz. żelatyna

2 łyżka kukurydza konserwowa

2 łyżka groszek zielony konserwowy

3 szt. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Mięso mielimy w maszynce dwukrotnie.

2

Dodajemy cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, warzywa i czosnek.

3

Masę łączymy z jajkami i doprawiamy.

4

Przekładamy do foremek lub do formy keksowej i pieczemy przez godzinę w 180 st.

5

Bulion podgrzewamy z żelatyną i dodajemy warzywa.

6

Wylewamy na przestudzony pasztet i schładzamy kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

362

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły