Pasztet z galaretką warzywną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MartaPedoo
![Pasztet z galaretką warzywną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975343210.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
15
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
300 g wątróbka kurczaka
1 kg podudzie z kurczaka
2 szt. jaja l
1 szt. czerstwa bułka
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. majeranek
0.50 l bulion warzywny
2 łyżecz. żelatyna
2 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka groszek zielony konserwowy
3 szt. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
1
Mięso mielimy w maszynce dwukrotnie.
2
Dodajemy cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, warzywa i czosnek.
3
Masę łączymy z jajkami i doprawiamy.
4
Przekładamy do foremek lub do formy keksowej i pieczemy przez godzinę w 180 st.
5
Bulion podgrzewamy z żelatyną i dodajemy warzywa.
6
Wylewamy na przestudzony pasztet i schładzamy kilka godzin.