Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

maspexdigital
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

0

4.1 / 8

Mięsny pasztet z koncentratem pomidorowym smakuje wyśmienicie! Spróbujcie koniecznie ;)

11

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.60 kg udko z kurczaka

200 g wątróbka kurczaka

150 g boczek

1 szt. cebula

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka bułka tarta

3 łyżecz. sól

2 łyżecz. majeranek

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżka suszona włoszczyzna

1 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Udka ugotować z dodatkiem 1 łyżki suszonej włoszczyzny, ostudzić.

2

W międzyczasie na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać boczek w kawałkach, chwilę podsmażyć i dodać oczyszczoną wątróbkę. Smażyć około 7 minut, ostudzić.

3

Ugotowane udka, boczek i wątróbkę i bardzo dokładnie zmielić.

4

Dodać koncentrat, bułkę tartą, majeranek, sól oraz pieprz, wymieszać i przełożyć do silikonowej keksówki 22x10 cm (lub aluminiowej wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą).

5

Piec w 180 stopniach przez około 1 godzinę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

250

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły