Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6481-1702057922992.jpeg&w=3840&q=75)
Mięsny pasztet z koncentratem pomidorowym smakuje wyśmienicie! Spróbujcie koniecznie ;)
0
4.1 / 8
Mięsny pasztet z koncentratem pomidorowym smakuje wyśmienicie! Spróbujcie koniecznie ;)
11
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.60 kg udko z kurczaka
200 g wątróbka kurczaka
150 g boczek
1 szt. cebula
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka bułka tarta
3 łyżecz. sól
2 łyżecz. majeranek
0.50 łyżecz. pieprz
1 łyżka suszona włoszczyzna
1 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Udka ugotować z dodatkiem 1 łyżki suszonej włoszczyzny, ostudzić.
W międzyczasie na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać boczek w kawałkach, chwilę podsmażyć i dodać oczyszczoną wątróbkę. Smażyć około 7 minut, ostudzić.
Ugotowane udka, boczek i wątróbkę i bardzo dokładnie zmielić.
Dodać koncentrat, bułkę tartą, majeranek, sól oraz pieprz, wymieszać i przełożyć do silikonowej keksówki 22x10 cm (lub aluminiowej wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą).
Piec w 180 stopniach przez około 1 godzinę.