Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

maspexdigital
Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

0

3.2 / 20

Pasztet z jajkiem i warzywami świetnie sprawdzi się na kanapkach lub jako przystawka na wielkanocnym stole :)

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szt. jajka ugotowane na twardo

1 szt. jajko surowe

6 szt. marchewki

3 łyżka groszek zielony mrożony

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka bułka tarta

1 łyżka śmietana 18%

0.70 łyżecz. sól

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

Jaja drobno pokroić, wbić surowe jajko, dodać groszek, koncentrat, bułkę tartą, śmietanę oraz doprawić solą i cukrem i wymieszać.

2

Dno małej keksówki (7x20cm), wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wyłożyć masą jajeczną, ułożyć mini marchewki, ponownie masę jajeczną.

3

Piec około 40 minut w 180 stopniach. Kroić po całkowitym wystudzeniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

141

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły