0

Składniki

4 Sztuki
Jajka ugotowane na twardo
1 Sztuka
Jajko surowe
6 Sztuk
Marchewki
3 Łyżki
Groszek zielony mrożony
1 Łyżka
1 Łyżka
bułka tarta
1 Łyżka
śmietana 18%
0.7 Łyżeczki
sól
1 Szczypta
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja drobno pokroić, wbić surowe jajko, dodać groszek, koncentrat, bułkę tartą, śmietanę oraz doprawić solą i cukrem i wymieszać.
  2. Dno małej keksówki (7x20cm), wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wyłożyć masą jajeczną, ułożyć mini marchewki, ponownie masę jajeczną.
  3. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Kroić po całkowitym wystudzeniu.

Opis

Pasztet z jajkiem i warzywami świetnie sprawdzi się na kanapkach lub jako przystawka na wielkanocnym stole :)

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z dipami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z dipami

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Pieczarki smażone w panierce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w panierce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!