Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym
maspexdigital
Pasztet z jajkiem i warzywami świetnie sprawdzi się na kanapkach lub jako przystawka na wielkanocnym stole :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.2 / 20
Pasztet z jajkiem i warzywami świetnie sprawdzi się na kanapkach lub jako przystawka na wielkanocnym stole :)
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szt. jajka ugotowane na twardo
1 szt. jajko surowe
6 szt. marchewki
3 łyżka groszek zielony mrożony
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka bułka tarta
1 łyżka śmietana 18%
0.70 łyżecz. sól
1 szczyp. cukier
Przygotowanie
Jaja drobno pokroić, wbić surowe jajko, dodać groszek, koncentrat, bułkę tartą, śmietanę oraz doprawić solą i cukrem i wymieszać.
Dno małej keksówki (7x20cm), wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, wyłożyć masą jajeczną, ułożyć mini marchewki, ponownie masę jajeczną.
Piec około 40 minut w 180 stopniach. Kroić po całkowitym wystudzeniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
141
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.