Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem
formularz
Chcesz odmiany na swoich kanapkach? Przygotuj szybką pastę jajeczną, której smak przełamiesz z pomocą korniszonów, szczypiorku i przypraw. Ten prosty przepis pozwoli urozmaicić dietę każdego miłośnika jajek!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chcesz odmiany na swoich kanapkach? Przygotuj szybką pastę jajeczną, której smak przełamiesz z pomocą korniszonów, szczypiorku i przypraw. Ten prosty przepis pozwoli urozmaicić dietę każdego miłośnika jajek!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
2 szt. ogórki korniszony
2 łyżka majonez krakus
1 pęcz. szczypiorek
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotuj, ostudź i drobno posiekaj.
Ogórki również drobno pokrój, wymieszaj z jajkami, majonezem oraz pokrojonym szczypiorem.
Dopraw solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.