Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

formularz
Pasta jajeczna z korniszonami i szczypiorem

0

0 / 0

Chcesz odmiany na swoich kanapkach? Przygotuj szybką pastę jajeczną, której smak przełamiesz z pomocą korniszonów, szczypiorku i przypraw. Ten prosty przepis pozwoli urozmaicić dietę każdego miłośnika jajek!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. jaja l

2 szt. ogórki korniszony

2 łyżka majonez krakus

1 pęcz. szczypiorek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj, ostudź i drobno posiekaj.

2

Ogórki również drobno pokrój, wymieszaj z jajkami, majonezem oraz pokrojonym szczypiorem.

3

Dopraw solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

175

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły