Pascha

kontakt_1
Pascha

1

4 / 1

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg twaróg trzykrotnie zmielony

250 g masło

1 szkl. cukier puder

1 opak. cukier waniliowy

5 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka skórka z pomarańczy

1 szt. morele suszone

1 l sok tymbark 100% jabłko

Przygotowanie


1

Masło rozcieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i podsmażoną skórką z pomarańczy, powoli łączmy z żółtkami oraz z porcjami twarogu oraz ulubionymi orzechami i suszonymi morelami. Masa musi być jednolita i gładka.

2

Ustawiamy duże sito na misce i wyścielamy je bawełnianą szmatką. Do przygotowanej formy przekładamy masę serową i zawijamy pozostałą część szmatki do środka.

3

Obciążamy talerzem i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1108

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

68

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły