Pascha
kontakt_1
1
4 / 1
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg twaróg trzykrotnie zmielony
250 g masło
1 szkl. cukier puder
1 opak. cukier waniliowy
5 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka skórka z pomarańczy
1 szt. morele suszone
1 l sok tymbark 100% jabłko
Przygotowanie
1
Masło rozcieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i podsmażoną skórką z pomarańczy, powoli łączmy z żółtkami oraz z porcjami twarogu oraz ulubionymi orzechami i suszonymi morelami. Masa musi być jednolita i gładka.
2
Ustawiamy duże sito na misce i wyścielamy je bawełnianą szmatką. Do przygotowanej formy przekładamy masę serową i zawijamy pozostałą część szmatki do środka.
3
Obciążamy talerzem i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.