0

Składniki

1 Kilogram
Twaróg trzykrotnie zmielony
250 Gramów
masło
1 Szklanka
cukier puder
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
Skórka z pomarańczy
1 Garść
migdały
1 Sztuka
morele suszone

Dodatki

1 Litr
sok Tymbark 100% Jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozcieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i podsmażoną skórką z pomarańczy, powoli łączmy z żółtkami oraz z porcjami twarogu oraz ulubionymi orzechami i suszonymi morelami. Masa musi być jednolita i gładka.
  2. Ustawiamy duże sito na misce i wyścielamy je bawełnianą szmatką. Do przygotowanej formy przekładamy masę serową i zawijamy pozostałą część szmatki do środka.
  3. Obciążamy talerzem i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Podobne przepisy

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Krem Kakaowy

Łatwy Do 40 min
Krem Kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!