Pascha
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1108
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg twaróg trzykrotnie zmielony
250 g masło
1 szkl. cukier puder
1 opak. cukier waniliowy
5 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka skórka z pomarańczy
1 szt. morele suszone
1 l sok tymbark 100% jabłko
Przygotowanie
Masło rozcieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i podsmażoną skórką z pomarańczy, powoli łączmy z żółtkami oraz z porcjami twarogu oraz ulubionymi orzechami i suszonymi morelami. Masa musi być jednolita i gładka.
Ustawiamy duże sito na misce i wyścielamy je bawełnianą szmatką. Do przygotowanej formy przekładamy masę serową i zawijamy pozostałą część szmatki do środka.
Obciążamy talerzem i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1108
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.