0

Składniki

1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
śmietana 18%
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
masło roślinne zwykłe kostka
0.5 Szklanki
cukier puder
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
25 Dekagramów
Ser biały półtłusty
5 Dekagramów
rodzynki
75 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z sera białego, mąki pszennej, masła, cukru, cukru waniliowego, śmietany, jaja, rodzynek i sody zagnieść ciasto.
  2. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleiło do rąk należy dodać więcej mąki.
  3. Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółeczka( np. kieliszkiem lub literatką).
  4. Tłuszcz rozgrzać w garnku i smażyć na nim pączusie z obu stron na złoto.
  5. Pączusie posypać cukrem pudrem.

Opis

Pączusie przygotowane z ciasta na oponki.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!