Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1.5 Szklanki
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
śmietana 18%
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
masło roślinne zwykłe kostka
0.5 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
25 Dekagramów
Ser biały półtłusty
5 Dekagramów
rodzynki
75 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z sera białego, mąki pszennej, masła, cukru, cukru waniliowego, śmietany, jaja, rodzynek i sody zagnieść ciasto.
  2. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleiło do rąk należy dodać więcej mąki.
  3. Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółeczka( np. kieliszkiem lub literatką).
  4. Tłuszcz rozgrzać w garnku i smażyć na nim pączusie z obu stron na złoto.
  5. Pączusie posypać cukrem pudrem.

Opis

Pączusie przygotowane z ciasta na oponki.

Podobne przepisy

Oponki domowe Ilony

Przepis
Średni Do 1 godz
Oponki domowe Ilony

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Pączki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!