0

Składniki

1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
śmietana 18%
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
masło roślinne zwykłe kostka
0.5 Szklanki
cukier puder
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
25 Dekagramów
Ser biały półtłusty
5 Dekagramów
rodzynki
75 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z sera białego, mąki pszennej, masła, cukru, cukru waniliowego, śmietany, jaja, rodzynek i sody zagnieść ciasto.
  2. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleiło do rąk należy dodać więcej mąki.
  3. Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółeczka( np. kieliszkiem lub literatką).
  4. Tłuszcz rozgrzać w garnku i smażyć na nim pączusie z obu stron na złoto.
  5. Pączusie posypać cukrem pudrem.

Opis

Pączusie przygotowane z ciasta na oponki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!