0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.3 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
1 Łyżka
masło
35 Dekagramów
Ser biały półtłusty
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, 3 łyżkami mąki, wymieszać z ciepłym mlekiem.
  2. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
  3. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo żółtko, jajka i zmielony ser.
  4. Do dobrze utartej masy dodać przesianą mąkę oraz rozczyn i sól. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć, zostawić do wyrośnięcia. Formować małe kuleczki i układać je na posypanej mąką stolnicy. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  5. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.
  6. Posypać cukrem pudrem.

Opis

Takie pączki to sama radość

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!