0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.3 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
1 Łyżka
masło
35 Dekagramów
Ser biały półtłusty
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, 3 łyżkami mąki, wymieszać z ciepłym mlekiem.
  2. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
  3. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo żółtko, jajka i zmielony ser.
  4. Do dobrze utartej masy dodać przesianą mąkę oraz rozczyn i sól. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć, zostawić do wyrośnięcia. Formować małe kuleczki i układać je na posypanej mąką stolnicy. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  5. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.
  6. Posypać cukrem pudrem.

Opis

Takie pączki to sama radość

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!