Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Szklanki
1 Szczypta
sól
0.3 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
cukier
1 Łyżka
masło
35 Dekagramów
Ser biały półtłusty
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, 3 łyżkami mąki, wymieszać z ciepłym mlekiem.
  2. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
  3. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo żółtko, jajka i zmielony ser.
  4. Do dobrze utartej masy dodać przesianą mąkę oraz rozczyn i sól. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć, zostawić do wyrośnięcia. Formować małe kuleczki i układać je na posypanej mąką stolnicy. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  5. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku.
  6. Posypać cukrem pudrem.

Opis

Takie pączki to sama radość

Podobne przepisy

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!