0

Składniki

1 Kilogram
mąka
1 Szczypta
sól
0.75 Szklanki
oliwa
10 Sztuk
żółtko jaja kurzego
10 Dekagramów
drożdże
0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Lekko ostudzić by nie było za ciepłe i dodać do pozostałych składników. Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Pączki pieczemy na oleju.

Opis

Dobre, szybkie i smaczne.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Pączki migdałowe

Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!