1
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

0.5 Kilograma
1 Szczypta
sól
50 Gramów
drożdże
1.5 Szklanki
mleko UHT 1,5%
1 Sztuka
jajko
5 Łyżek
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suche składniki połaczyłam. Mleko podgrzałam i rozpuściłam w nim drożdże odstawiłam do wyrośnięcia. Połączyłam drożdże z mlekiem z mąką i jajkiem. Wyrobiłam na gładką masę i odstawiłam na 1 godzinę pod przykryciem w ciepłe miejsce.
  2. W rondelku rozgrzałam olej i z wyrośniętego ciasta formowałam kulki, które smażyłam z każdej strony.
  3. Pączki wyłożyłam na ręczniku papierowym do odsączenia i posypałam cukrem pudrem.

Opis

Pączki

Podobne przepisy

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!