Pączki

m7
Pączki

1

3.5 / 2

Pączki

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg mąka lubella puszysta tortowa

1 szczyp. sól

50 g drożdże

1.50 szkl. mleko uht 1,5%

1 szt. jajko

5 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Suche składniki połaczyłam. Mleko podgrzałam i rozpuściłam w nim drożdże odstawiłam do wyrośnięcia. Połączyłam drożdże z mlekiem z mąką i jajkiem. Wyrobiłam na gładką masę i odstawiłam na 1 godzinę pod przykryciem w ciepłe miejsce.

2

W rondelku rozgrzałam olej i z wyrośniętego ciasta formowałam kulki, które smażyłam z każdej strony.

3

Pączki wyłożyłam na ręczniku papierowym do odsączenia i posypałam cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

287

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły