Inspiracja Adobe Stock
2

Składniki

10 Dekagramów
40 Dekagramów
20 Mililitrów
spirytus
0.33 Łyżeczki
sól
0.25 Litra
Słodka śmietanka
1.5 Litra
olej
0.33 Szklanki
mleko
8 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Wanilia
1 Sztuka
cytryna
1 Łyżka
cukier
6 Dekagramów
drożdże
8 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto wyrabiamy ręką; gdy odstaje od ręki jest gotowe.
  2. Powinno być niezbyt gęste, lśniące i elastyczne. Gdy zacznie ponownie rosnąć formujemy małe krążki.
  3. W środek każdego wkładamy ? łyżeczki nadzienia, zlepiamy, formujemy kulki i układamy do ponownego wyrośnięcia na oprószonej mąką ściereczce. Po wyrośnięciu smażymy

Opis

Te pączki są po prostu pyszne, te kupne nie mają szans w porównaniu z nimi

Podobne przepisy

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki Babuni

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki Babuni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!