Owsianka z pieczonym rabarbarem

Just Plants

Rozpocznij dzień od pysznej, roślinnej owsianki z pieczonym rabarbarem. Płatki owsiane gotowane na mleku owsianym, doprawione szczyptą cynamonu i kardamonu, tworzą idealną bazę pod pieczony, lekko słodki rabarbar. Całość dopełnia kleks jogurtu greckiego, odrobina miodu i sezam. To śniadanie nie tylko syci, ale też daje energię na cały poranek. Doskonała propozycja dla tych, którzy cenią smak, prostotę i sezonowe produkty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rozpocznij dzień od pysznej, roślinnej owsianki z pieczonym rabarbarem. Płatki owsiane gotowane na mleku owsianym, doprawione szczyptą cynamonu i kardamonu, tworzą idealną bazę pod pieczony, lekko słodki rabarbar. Całość dopełnia kleks jogurtu greckiego, odrobina miodu i sezam. To śniadanie nie tylko syci, ale też daje energię na cały poranek. Doskonała propozycja dla tych, którzy cenią smak, prostotę i sezonowe produkty.
11
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. płatki owsiane górskie
2 szkl. tymbark just plants owies
1 szczyp. kardamon
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
4 łodyga rabarbar
4 łyżka cukier trzcinowy
100 g jogurt grecki
2 łyżka miód
1 łyżka czarny sezam
Przygotowanie
Rabarbar obierz i pokrój w słupki.
Obtocz rabarbar w cukrze i ułóż na blaszce wyłożonej papierem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 15 minut.
Do rondelka wsyp płatki owsiane, wlej mleko i dodaj przyprawy.
Gotuj, mieszając, aż płatki zgęstnieją. Przykryj garnek pokrywką, wyłącz kuchenkę i zostaw na 5 minut.
Do miseczki nałóż porcję owsianki, dodaj jogurt grecki, a następnie połóż upieczony rabarbar.
Wierzch polej miodem i posyp sezamem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.